Theaterconcert in het Kasteel van Rhoon 26/09

Stichting Kasteel van Rhoon
De Andersons spelen een mooiere wereld
De Andersons spelen “een mooiere wereld”

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren.

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.” Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren. De schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze oude vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. De Andersons zijn jonge ouders die op bezoek gaan bij Astrid Lindgren. Bij haar begint hun zoektocht naar dat wat écht waarde heeft.

Het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Eerder maakten ze een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach en voor ‘Een mooiere wereld’ werken ze samen met de bejubelde dichter en schrijver Sjoerd Kuyper.

Na afloop van de voorstelling is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid voor een “Meet & Greet” met de Andersons in de bar van het Kasteel.

Culinair arrangement

Indien gewenst kunt u na afloop van de voorstelling op 26 september nagenieten met een hapje en een drankje. Speciaal voor deze gelegenheid biedt het Wapen van Rhoon (aan de overzijde van het Kasteel) een arrangement aan in de vorm van een driegangenmenu à 35,00 € p.p.

Voorgerecht : salade van zoetzure groenten, La Trappe bitterballen met truffelmayonaise
Hoofdgerecht: Kalfsoester met gebakken champignons en truffeljus

Nagerecht: omgekeerde Dame Blanche

Tevens is er een speciaal Zweeds “Andersonmenu” verkrijgbaar met o.a. een zalmgerecht. Reserveringen hiervoor via de site https://hetwapenvanrhoon.nl/direct-reserveren/

Over De Andersons
De Andersons is een duo met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt’, brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en speelden ze een exclusieve  concertreeks i.s.m. de band Zijlstra. De Andersons worden vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, hun veelzijdige muzikaliteit, sterke teksten en de hartstocht waarmee ze op het podium staan. De afgelopen seizoenen speelden ze het theaterconcert ‘Hier Dooft Niets’ en ontvingen ze gasten als Jan Terlouw, Dieuwertje Blok, Freek de Jonge, Hakim Traïdia, Hanneke Groenteman en vele anderen die hen vergezelden in hun zoektocht naar verwondering.

Over Sjoerd Kuyper
Sjoerd Kuyper won o.a. zes Zilveren Griffels en een Gouden Griffel voor ‘Robin en God’ en maar liefst 14 prijzen, waaronder een Gouden Kalf, voor de verfilming van zijn boek ‘Het zakmes’. Voor zijn gehele oeuvre kreeg Kuyper in 2012 de Theo Thijssenprijs. De jury roemde hem voor zijn talent om moeilijke dingen – grootse dingen zelfs – te kunnen vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rond zingen als een liedje. Naast jeugdromans en kinderboeken schrijft hij ook gedichten voor volwassenen en scripts voor films en televisie.

Over de voorstelling
Deze voorstelling, een try-out, wordt gespeeld op zondag 26 september om 15:30 uur. Met het laatste bekende nieuws kunnen 75 mensen dit spektakel zien conform de per 25 september geldende Coronaregels zoals een coronatoegangsbewijs. Kaarten zijn alleen online te bestellen! Graag bestellen op de website van de Stichting Kasteel van Rhoon https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/bestellen.php?id=497

Meer info op: https://deandersons.nl/ en de trailer : https://youtu.be/dTNjBUGKY3k