Theatervoorstellingen over dementie op Wereld Alzheimer Dag

‘Helderman’- Wereld Alzheimer Dag

Op woensdag 21 september 2022 is het Wereld Alzheimer Dag. In Barendrecht is dan tweemaal de muzikale theatervoorstelling ‘Helderman’ te zien, die de gevoels- en belevingswereld belicht van een musicus die lijdt aan dementie.

Theatermaker Thomas Borggrefe laat zich in deze solovoorstelling inspireren door zijn werk met mensen met dementie: gesprekken, ontmoetingen, naar muziek luisteren, stilte, er zijn zonder woorden. ‘Helderman’ gaat over vergeten, gelukkig-zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood. Wanneer is mijn leven met deze ziekte niet meer leefbaar? Een actueel onderwerp, geen antwoord, maar voelen en zien, wat in iemand omgaat.

Na afloop van de voorstellingen gaat Thomas Borggrefe in gesprek met het publiek. Hij beantwoordt vragen en roept vragen op. Hier komt zijn ervaring als geestelijk verzorger in de zorg voor mensen met dementie mooi samen met zijn talent als theatermaker. Daarnaast zijn er mantelzorgconsulenten en casemanagers beschikbaar voor advies en een luisterend oor.

De voorstelling is ’s middags te zien in Carnisse Haven en ’s avonds in Theater het Kruispunt. Beide locaties zijn toegankelijk voor mindervaliden. De kaartjes kosten € 5,00 per stuk, inclusief garderobe en een drankje na afloop. Kaarten zijn te reserveren via de kassa van Het Kruispunt.

Deze voorstelling komt tot stand door een samenwerking tussen Aafje, Gemeente Barendrecht, KijkopWelzijn, Laurens, Samen Ouder Worden en Theater het Kruispunt.

Datum:

woensdag 21 september 2022

Tijd en locatie:

14.00 uur in Carnisse Haven, Noordersingel 30, te reserveren via:

Theatervoorstelling Wereld Alzheimer Dag — Muzikale voorstelling ‘Helderman’ door Thomas Borggrefe | Theater het Kruispunt

19.00 uur in Theater het Kruispunt, Middenbaan 111, te reserveren via:

Theatervoorstelling Wereld Alzheimer Dag — Muzikale voorstelling ‘Helderman’ door Thomas Borggrefe | Theater het Kruispunt