Tips voor in de herfstvakantie 18 t/m 22 oktober

Herfstvakantie in Het Kruispunt

Volgende week van 18 t/m 22 oktober as. is er in Barendrecht e.o. herfstvakantie. Dat betekent dat de scholen een weekje dicht zijn en er voor kinderen en jongeren (en hun (groot)ouders) van alles te beleven is. Hieronder volgen een aantal leuke tips.

Theater het Kruispunt organiseert het Cinekid Filmfestival. Twee dagen lang worden er films vertoond voor diverse leeftijden. Na de film kan er gratis deel worden genomen aan een workshop. Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en hun (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series en uitdagende workshops, Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken. Op maandag 18 oktober vertoont het theater op het witte doek de film Anansi (4+) en Wonderlijke Werelden (6+). En op dinsdag 19 oktober is het de beurt aan Wonderlijke Werelden (6+) en Mijn leven is een Circus (8+). Tijdens de gratis workshop kan er een dierenmasker, een animatiewiel, een flipboekje maken of kosmos kijker worden gemaakt.Tickets voor een film kosten slechts € 2,50 en zijn te reserveren via www.theaterhetkruispunt.nl/cinekid.

Workshop “Maak je eigen dierenmasker” in Het Kruispunt

Jongerenwerk Barendrecht heeft in de herfstvakantie een leuk programma! Het programma start op dinsdag 19 oktober rustig met een Game Day. Zo kun je meedoen aan de Just Dance Battle en een FIFA22 toernooi van 13:00 uur – 16:00 uur. Hier zijn alle jongeren vanaf 10 jaar welkom! Op woensdag 20 oktober worden we wat actiever met een voetbal toernooi op het Cruyff Court van 13:00 uur -16:00 uur. Hiervoor kan je je per team van maximaal 8 personen aanmelden. Dit is voor jongeren uit groep 7 en 8. Op donderdag verhuizen we naar binnen met een sport en spel festijn voor iedereen tussen de 6 en 17 jaar. Dit is van 14:00 uur – 16:00 uur in Sporthal de Lagewei. Met stormbaan! We sluiten de vakantie af met een zaalvoetbaltoernooi in de Bongerd. Dit is voor jongeren van 13 jaar en ouder en duurt van 19:00 uur -21:30 uur. Aanmelden voor deze activiteiten kan via www.jongerenwerkbarendrecht.nl. Wil je zelf graag iets organiseren of heb je een goed idee voor de volgende vakantie? Stuur dan een berichtje via Instagram naar: jongerenwerkbarendrecht.

Herfstvakantie activiteiten