Training marathontrainingslopen bij C.A.V. Energie

Marathonslopen bij C.A.V. Energie
Marathonslopen bij C.A.V. Barendrecht
Marathonslopen bij C.A.V. Energie
Marathonslopen bij C.A.V. Barendrecht

Op 24 oktober 2021 wordt, zoals de planning er nu uitziet, de marathon van Rotterdam weer georganiseerd. Veel atleten zijn al met hun voorbereidingen begonnen. Om de marathonlopers te helpen bij hun voorbereiding organiseert atletiekvereniging C.A.V. Energie ook dit jaar weer de inmiddels zeer populaire marathon trainingslopen. Vanwege de vakantieperiode zullen dat er dit jaar vier zijn. De eerste trainingsloop vindt plaats op zondag 15 augustus 2021, vanaf de atletiekbaan van atletiekvereniging C.A.V. Energie op het Sportpark De Bongerd in Barendrecht. Deze loop is 25 kilometer lang. De overige drie lopen zijn: 28, 30 en 32-35 kilometer lang en worden gehouden op 29 augustus, 12 september en 3 oktober 2021.

Doelstelling trainingslopen

Deze lopen hebben als doel om het duurvermogen op te bouwen evenals de vetstofwisseling optimaal te krijgen en de kilometeromvang gefaseerd op te bouwen. Het is de bedoeling dat het trainingstempo aanzienlijk lager is dan het wedstrijdtempo tijdens de marathon. Je moet niet “opgebrand” zijn voordat de “echte race” nog moet beginnen; er wordt gelopen in tempogroepen met als principe te “leren lopen” in een vast tempo.

Organisatie en inlichtingen

De start van iedere trainingsloop vindt plaats op de eerder genoemde zondagen om 9.00 uur op de accommodatie van C.A.V. Energie op het Sportpark De Bongerd, Dierensteinweg 10 te Barendrecht. De kosten voor deelname bij inschrijving voor alle vier trainingslopen bedragen EUR 20,00. Bij deelname aan een “losse” loop betaalt men EUR 6,50. Inschrijven is mogelijk vanaf 8.00 uur. Meer informatie en inschrijven via de website https://www.cavenergie.nl/trainingslopen of onder mailadres info@cavenergie.nl