Twee kunstenaars in Hart voor Barendrecht

Ziyad en Rebecca
Ziyad en Rebecca

Op dinsdag 12 maart zijn Ziyad Jad Elhak en Rebecca Siccama te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Ziyad en Rebecca hebben in 2018 samen in het gemeentehuis in Barendrecht geëxposeerd en nu trekken zij de aandacht in het gemeentehuis in Ridderkerk. Van 11 maart tot 5 april is hun werk daar te zien. Beide kunstenaars, komend vanuit heel verschillende achtergronden maken kunst waarin zij zich onder andere laten inspireren door de Bijbel.

Ziyad Jad Elhak, 39 jaar, en vader van drie kinderen is in 2014 gevlucht uit de oorlog in Syrië. Ziyad was in Damascus ondernemer en beheerde er een eigen restaurant. Alles is daar platgebombardeerd. Hij was ook verhalenverteller en schrijver; in het Arabisch. Hij schildert als hobby en deze hobby geeft hem veel afleiding. Hij schildert portretten, maar ook surrealisme. Het is bijzonder dat Ziyad als moslim ook veel taferelen uit de Bijbel schildert. Rebecca Siccama, 54 jaar en inwoonster van Barendrecht is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in schilderen op leer. Daarnaast schildert zij abstract op doek en geeft zij workshops. In haar workshop ‘Profetisch schilderen’ komen ontmoeten en schilderen tezamen in een ontmoeting met jezelf, met elkaar en met God. Daarnaast exposeert zij met een viertal aangeklede poppen haar schilderingen op leer met tassen, jasjes en rokken.

Verder gaan we in deze uitzending wat dieper in op de Biddag voor Gewas en Arbeid van woensdag 13 maart. Vroeger was Biddag een begrip, maar wie weet in deze tijd deze dag in ere te houden?

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.