Uitvoering cursusleerlingen bij CultuurLocaal

Cultuur Lokaal Barendrecht

Richelle en Evie samen met hun docent Sean Pithie op het podium tijdens de uitvoering in De Baerne (foto CultuurLocaal).Vorige week waren in De Baerne de uitvoeringen van leerlingen van de korte cursussen. De kinderen lieten horen wat ze in tien lessen hadden geleerd.

Van januari tot april 2022 liepen bij CultuurLocaal weer de bekende tien-weekse muziekcursussen voor kinderen vanaf 5 jaar. Aan het eind van de cursus krijgen de leerlingen altijd de gelegenheid om aan ouders, grootouders en andere belangstellenden te laten horen wat ze hebben geleerd. Op het grote podium in de BaerneZaal kunnen ze dan ervaren hoe leuk het is om voor publiek te spelen en applaus te krijgen.

De cursussen zijn bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een instrument of met zingen. Als het goed gaat, kunnen ze zich daarna inschrijven voor de reguliere lessen. “Het is belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om muziek te maken. Muziek maken is niet alleen leuk,het is ook goed voor de motorische en sociale ontwikkeling. Daarom zijn we ook actief op basisscholen in Barendrecht”, aldus coördinator Henk Elderson.

Vanaf maandag 9 mei 2022 start een extra cursusprogramma van 8 weken tot aan de zomervakantie. Het aanbod omvat accordeon, dwarsfluit, harp, hobo, hoorn, klarinet, piano, saxofoon, viool en zang voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen de DJ cursus of muziekproductie doen.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven kan via de website www.cultuurlocaal.nl.