Vakantie-activiteit voor kinderen tot 6 jaar bij CultuurLocaal

Cultuur Lokaal Barendrecht
Cultuur Lokaal Barendrecht

In de laatste week van de zomervakantie opent CultuurLocaal de deuren voor een aantal leuke muziek- en theateractiviteiten. De jongste kinderen kunnen meedoen met een theater- en muziekworkshop op basis van het kinderboek “Bang Mannetje” van Mathilde Steijn.

 

Tessa Vugts en Annemarie Rijkée verzorgen samen een leuke ochtend voor kinderen van 4 tot 6 jaar. De deelnemers krijgen drie kwartier les in theater spelen van Tessa, drie kwartier muziekles van Annemarie en daarna is het samen repeteren en spelen.

 

“Bang mannetje is bang voor alles: spoken onder zijn bed, om op straat te gaan in zijn bloemetjesbroek”, vertelt Annemarie. “Met de kinderen gaan we bang mannetje helpen zijn angsten te overwinnen en gelijk die van de kinderen zelf.” Annemarie heeft een lied bij het verhaal geschreven dat de kinderen kunnen leren. Tessa gaat er samen met de kinderen een mooi theaterstuk van maken.

 

Annemarie Rijkée geeft sinds jaar en dag in Barendrecht muzieklessen aan kinderen tot 6 jaar, zoals Muziek op Schoot en Muziek voor Peuters. Ze is afgestudeerd aan het conservatorium als fluitiste en volgde de post HBO opleiding Muziek met het jonge kind. Tessa Vugts is geschoold in improvisatietheater en is bij vele kinderen en ouders bekend door de succesvolle voorstellingen van De Speelfabriek in De Baerne.

 

De workshops Bang Mannetje zijn op maandag 23 tot en met vrijdag 26 augustus 2021 van 10:00 tot 13:00 uur. Locatie is De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Deelname is gratis.

 

Aanmelden kan via de website www.cultuurlocaal.nl. Per dag kunnen 16 kinderen meedoen, bij minder dan 8 gaat het niet door.

 

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven voor cursussen en lessen kan via de website www.cultuurlocaal.nl.