Van tijd tot tijd zon, maar soms ook stevige buien

In Barendrecht schijnt van tijd tot tijd de zon, maar trekken soms ook enkele buien over. Bij deze buien is kans op korrelhagel en een klap onweer. De noordwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan zee. Tijdens een bui kan de wind daar even hard worden, 7 Bft. en komen windstoten voor tot 75 km/u. Vanmiddag heeft het hele land te maken met zon afgewisseld door enkele buien. In de loop van de middag verdwijnen de meeste buien. In de kustprovincies wordt het dan steeds zonniger. Het wordt 8 graden in het noorden en 10 in het zuiden. Normaal is het 13-17 graden dus daar zitten we vandaag flink onder. Door de matige tot (vrij) krachtige noordwestenwind ligt de gevoelstemperatuur tussen 3 en 6 graden.

Vanavond verdwijnen in Barendrecht de buien en stapelwolken. Vannacht drijft alleen in de kustprovincies nog af en toe een (winterse) bui vanaf zee binnen. Het wordt een erg koude nacht met minima tussen -1 en -3 graden. Alleen in een smalle kuststrook blijft de temperatuur rond of enkele graden boven het vriespunt steken. Morgen hebben we van hetzelfde laken een pak, met een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. Bij buien is kans op een klap onweer, hagel en in de vroege ochtend wat natte sneeuw. Met 10 graden aan zee en lokaal 12 in het zuidoosten wordt het een fractie minder koud dan vandaag. De matige tot vrij krachtige noordwestenwind maakt het er niet aangenamer op, waardoor de gevoelstemperatuur nog een paar graden lager ligt.

Koningsnacht beperken de buien zich tot de kustprovincies. Daarbij is kans op hagel en zeer lokaal ook een klap onweer en natte sneeuw. In het binnenland is het op de meeste plaatsen overwegend helder en droog. De noordwestenwind is matig aan zee en zwak dieper het binnenland in. De temperatuur ligt rond of enkele graden onder het vriespunt. Aan zee ligt de temperatuur enkele graden boven nul. Gevoelsmatig vriest het bijna overal.