Vanaf 1 juli blauwe zone stationsgebied

Vanaf 1 juli 2018 geldt in de stationsomgeving een blauwe zone. De gemeente heeft hiertoe besloten naar aanleiding van overlast voor de omwonenden door met name treinreizigers. Om te zorgen dat de treinreizigers niet meer in de woonomgeving gaan parkeren, wordt op maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 14.00 uur een blauwe zone ingesteld met een maximale parkeerduur van 2 uur.

Treinreizigers wordt geadviseerd met de fiets te komen. Bij het station kunnen reizigers hun fiets kwijt bij de bewaakte fietsenstalling bij de Gebroken Meeldijk. De stalling van de fiets is de eerste 24 uur gratis.

Omdat de bewoners overlast ondervonden hebben deze gevraagd wat de mogelijkheden zijn om de parkeerdruk en het sluipverkeer te verminderen.  De gemeente vindt dat het instellen van een blauwe zone, gecombineerd met het gratis beschikbaar maken van de fietsenstalling en een uitbreiding van het parkeerdek de beste oplossing.

De verschillende mogelijkheden voor het parkeerdek worden op dit moment onderzocht. Deze maatregelen moeten samen met het verbeteren van de wandel -en fietsverbinding tussen station en centrum (project Barendrecht centraal) en de snelfietsroutes leiden tot een ontlasting van de straten rondom het station.