Vandaag 2 of hooguit 3 graden Celsius in Barendrecht

Barendrechts dagblad

Vandaag start de daglichtperiode opnieuw met dichte mist, later op de dag gaat de mist over in laaghangende bewolking. Op sommige plaatsen in het Rijnmond-gebied komt in de loop van de dag de zon soms even tevoorschijn. Er waait een zwakke tot matige zuid(west)enwind (2 tot 3 Beaufort) en het wordt 2 of hooguit 3 graden Celsius op plaatsen waar de zon nog even doorbreekt. Op plekken waar het bewolkt of mistig blijft komt de temperatuur niet of nauwelijks boven het vriespunt. In het weekend neemt op Oudejaarsdag de bewolking in de nacht naar zaterdag snel toe, maar het blijft de gehele dag droog. Het wordt maximaal 5 graden Celsius in Barendrecht. De wind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort uit het zuid-zuidwesten!

Tijdens de jaarwisseling neemt de zuidwestenwind geleidelijk toe en daardoor is er geen kans meer op mist. In de nacht naar Nieuwjaarsdag is het nog lange tijd droog. De temperatuur ligt tijdens de jaarwisseling rond -0,6 graden Celsius in Barendrecht, het is daarbij licht bewolkt. In de loop van de nacht naar Nieuwjaarsdag neemt de bewolking vrij snel toe. Tijdens de daglichtperiode op de eerste dag van 2017 kunnen er af en toe regendruppels vallen, maar veel stelt het niet voor. Aan het eind van Nieuwjaarsdag gaat het intensiever regenen. Het wordt in de loop van de dag circa 5 graden Celsius als maximumtemperatuur.

De eerste dagen van januari 2017 waait er soms een stevige noordwester (3 tot 5 Beaufort). Het is guur met (winterse) buien. De neerslag valt meestentijds als regen, maar (natte) sneeuw is ook niet uitgesloten. De kans op koud winterweer is niet uitgesloten, vanaf 6 januari is er een mogelijkheid volgens sommige weerkaarten!