Vandaag 5 graden kouder dan het langjarig gemiddelde

Vandaag is het met 9 graden Celsius in Barendrecht circa 5 graden kouder dan het langjarig gemiddelde voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het ruim 13 graden Celsius. In de ochtend is het flink zonnig. In de middag zijn er veel stapelwolken, maar die zullen aan het begin van de avond voor een groot deel weer oplossen. Het blijft de gehele dag droog. Het voelt wat minder koud aan, want de noordoostenwind is hooguit zwak van kracht, windkracht 2 Beaufort.

Woensdagavond komt een hogedrukgebied boven onze regio te liggen. Hierdoor wordt het tijdelijk windstil en omdat het onbewolkt is kan de temperatuur pijlsnel dalen. Het gaat aan het eind van de avond al licht vriezen en donderdagochtend liggen de minima tussen -2 en -4 graden Celsius! Aan de grond vriest het op beschutte plaatsen matig. Vorstgevoelige planten en bomen zullen dus afgedekt moeten worden. Plaatselijk kan een mistbank gevormd worden.

Donderdag zijn er flinke zonnige perioden, nu en dan zijn er stapelwolken en wat sluierbewolking. De wind draait naar het westen en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Hierdoor komt de temperatuur iets hoger uit dan woensdag, maar warm is het nog steeds niet met 11 tot 12 graden Celsius in Barendrecht.

Vrijdag gaat de westenwind toenemen naar matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. De temperatuur valt een graadje hoger uit met 12 tot 13 graden Celsius in Barendrecht en omstreken. Vanuit het noorden neemt de bewolking geleidelijk toe en met name in de tweede helft van vrijdagmiddag kan een beetje lichte regen vallen in onze regio. Aan het eind van de middag trekt de bewolking en neerslag naar het zuiden weg en breekt vanuit een noordwestelijk richting de zon weer regelmatig door. Vrijdagavond zwakt de wind langzaam af naar zwak, windkracht 2 Beaufort aan het eind van de avond.