Vandaag de ‘warmste’ dag van de week met 13 graden Celsius

Vandaag wordt de ‘warmste’ dag van de week met 13 graden Celsius in Barendrecht. Er is tamelijk veel bewolking en met name in de ochtend kan af en toe een lichte regenbui vallen. In de middag blijft het bij ons in het westen hoogstwaarschijnlijk droog en is de zon vaker te zien. De wind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort en waait uit het westen, in de middag tijdelijk uit het noordwesten.

In het weekend gaat de wind opnieuw de zeer koele noordwesthoek opzoeken. In de nachten is het een graad of 6 en overwegend bewolkt met kans op een bui. De maximumtemperatuur stokt bij 10 graden Celsius in het Rijnmondgebied. Het weerbeeld bestaat overdag uit een afwisseling van wolken en zon. De noordwestenwind is zaterdag meest matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Zondag waait er een overwegend zwakke noordwester, windkracht 2 Beaufort!

Voorlopig blijft het te koele en wisselvallige lenteweer aanhouden! Er waait zeker tot Koningsdag een koude noordwestelijke wind en er worden regelmatig buien aangevoerd, van tijd tot tijd met een winters karakter. Tussen de buien door schijnt de zon. De middagtemperatuur ligt rond 11 graden Celsius. In de nachten kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt! Het ziet er steeds meer naar uit dat begin mei 2017 een andere koers gaat varen!