Vandaag overwegend bewolkt, maar vanmiddag ook zon

Het is vandaag in Barendrecht overwegend bewolkt, maar vanmiddag is er ook zon. Het wordt 12 tot 16 graden. Morgen een warme en zonnige lentedag met op veel plaatsen 19 tot 21 graden. Maandag is het warme weer voorbij. Het wordt dan 11 tot 14 graden, met wolkenvelden en vooral in het westen zon. De dagen daarna verlopen wisselvalliger.

Vanochtend is het in grote delen van het land bewolkt. De bewolking is niet dik waardoor de zon af en toe te zien is. Vanmiddag breekt op meer plaatsen in het zuiden, midden en westen de zon door. Over het oosten en noordoosten trekken wolkenvelden met tussendoor ook zon. De temperatuur stijgt naar 12-13 graden in het noorden, zo’n 14 het midden en plaatselijk 16 in het zuiden van het land. Daarbij staat een zwakke wind uit een overwegend westelijke richting. Aan de kust is de wind zwak tot matig. Vanavond klaart het breed op en er volgt een vrij heldere en frisse nacht. In het binnenland daalt de temperatuur naar 0 tot 3 graden en aan de grond vriest het licht.

Morgen is het plaatselijk mistig, maar in de ochtend lost de mist snel op. Het wordt een zonnige en warme lentedag. De temperatuur stijgt naar 19 tot 21 graden en in het zuiden en zuidoosten kan het ruim 22 graden worden. Er staat een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind. In de middag kan de wind aan de westkust aanlandig worden en dan is het met 12 graden opeens fris. Ook de avond verloopt helder en de temperatuur daalt in de tweede helft van de avond naar 11 tot 14 graden. In de nacht raakt het vanuit het noordwesten bewolkt en kan plaatselijk een beetje regen vallen. De minima komen uit rond 9 graden.

Maandag is het heel ander weer. De dag begint bewolkt met plaatselijk een enkel spatje regen. In de middag zijn er veel stapelwolken en maakt het oosten kleine kans op een plaatselijke bui. In de rest van het land is het droog en vooral in de westelijke provincies schijnt af en toe de zon. Het wordt 11 graden aan de kust tot 14 in het zuidoosten van land. Een matige en in de kustprovincies soms vrij krachtige noordwestenwind maakt het voor het gevoel fris.