Vandaag perioden met zon en overwegend droog

Vandaag zijn er perioden met zon en blijft het overwegend droog. De maximumtemperatuur is met 10 graden Celsius aan de koude kant voor de derde week van april. In het Rijnmond-gebied waait een matige noordwestenwind, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Windvlagen tot 45 km./uur zijn mogelijk. Vanavond klaart het tijdelijk op met kans op een enkele bui. De noord-noordwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.

In de nacht naar zondag raakt het opnieuw geheel bewolkt, maar blijft het droog. Het koelt af naar 6 graden Celsius in Barendrecht. Aan de grond daalt de temperatuur naar een graad of 4. De wind is zwak en waait in het begin van de nacht uit het noord-noordwesten, aan het eind van de nacht draait de wind naar het westen tot noordwesten.

Zondagochtend kan het af en toe licht regenen. In de middag is het in Barendrecht zo goed als zeker droog en klaart het na verloop van tijd op en is er een afwisseling van stapelwolken en zon. Met 11 graden Celsius is het fris voor de tijd van het jaar. De noordwestenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Zondagavond en in de nacht naar maandag is het vrijwel onbewolkt en helder. De minima liggen rond 5 graden Celsius bij een zwakke naar zuidwest draaiende wind, windkracht 2 tot 3 Beaufort.