Vandaag zonnig en warm, morgen wolkenvelden en koeler

De zon schijnt vandaag in Barendrecht onafgebroken en het blijft droog. De middagtemperaturen variëren tussen 16°C op de Wadden en plaatselijk 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig, eerst uit zuid tot zuidoost, later op de dag uit zuid tot zuidwest.

Komende nacht is er aanvankelijk weinig bewolking, geleidelijk neemt de bewolking van het noordwesten uit toe. Het koelt af naar ongeveer 8°C en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de nacht draait de wind naar een west- tot noordwestelijke richting, aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind matig tot vrij krachtig.

Morgenochtend neemt de bewolking van het noordwesten uit verder toe. In de middag breekt de bewolking en wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Met name in het zuidoosten is er kans op een lichte regenbui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C langs de kust tot lokaal nog 14°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)