Vanmiddag en vanavond van tijd tot tijd lichte regen

Vandaag is de paraplu na een langdurige droge periode weer nodig! In de ochtend is de zon nog even waar te nemen, maar de bewolking overheerst. Er valt met name vanmiddag en vanavond van tijd tot tijd lichte regen. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind (4 tot 5 Beaufort) door de Rijnmond-regio. Later in de middag neemt de wind iets in kracht af en wordt matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Het wordt hooguit 12 graden Celsius in Barendrecht.

Vanavond kan er af en toe een beetje lichte regen vallen. De regen trekt later vanavond naar het zuiden weg en vanuit een noordwestelijke richting gaat het geleidelijk opklaren. Een enkele bui blijft tot de mogelijkheden behoren, maar de neerslaghoeveelheden zijn te verwaarlozen. De temperatuur daalt naar 7 graden Celsius in Barendrecht en omgeving. De neerslag is welkom, de laatste tijd is er weinig neerslag gevallen! In de 1e decade van april 2017 bijvoorbeeld viel er maar 0,4 mm. neerslag in het Rijnmond-gebied, normaal is dit 15,4 mm. Ook maart verliep vrij droog!

Donderdag schijnt in Barendrecht de zon van tijd tot tijd. Soms wordt de zon tijdelijk afgeschermd door uitgestrekte stapelwolken. De kans op een bui is zeer klein en heeft een plaatselijk karakter. Bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind (windkracht 4 tot 5 Beaufort) wordt tamelijk frisse lucht aangevoerd! Het wordt hooguit 11 graden Celsius in Barendrecht. Normaal is het halverwege april 13 graden Celsius.

In de nacht naar vrijdag zijn er brede opklaringen dankzij een rug van hoge druk, waardoor het flink kan afkoelen. De minima liggen rond 4 graden Celsius in de Rijnmond-regio. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.