Vanmiddag is de zon weer langduriger aanwezig

Vandaag beginnen we in Barendrecht de dag met laaghangende bewolking, de mist is uitgebleven. De zon heeft vrij veel moeite om door de laaghangende bewolking heen te breken en in de tweede helft van de ochtend breekt uiteindelijk de zon dan toch voorzichtig door. Vanmiddag blijven er boven het Rijnmond-gebied vriendelijke stapelwolkjes over en is de zon langduriger aanwezig in het Barendrechtse weerbeeld. Er staat zeer weinig wind (windkracht 1 Beaufort uit het oosten tot zuidoosten) en het wordt een graad of 13.

Vanavond lossen de stapelwolken op door gebrek aan convectie en wordt het onbewolkt. Tegen middernacht is het afgekoeld naar 8 graden Celsius in de Rijnmond-regio bij een zeer zwakke noordenwind (windkracht 1 Beaufort)!

In de nacht naar dinsdag koelt het af naar plusminus 5 graden Celsius in Barendrecht. Aan de grond kan het afkoelen tot iets boven het vriespunt. Er kan mist gevormd worden. In de tweede helft van de nacht is er sprake van windstilte.

Dinsdag is het opnieuw prachtig weer in Barendrecht. De zon schijnt vooral in de ochtend langdurig. In het Rijnmondgebied ontstaan in de middag wel steeds forser wordende stapelwolken, maar het blijft in ieder geval droog. Dinsdagochtend is er sprake van een tijdelijke windstilte. In de loop van de ochtend gaat er een zwakke wind uit noordelijke richtingen waaien, windkracht 1 tot 2 Beaufort! De temperatuur stijgt in de middag naar 16 graden Celsius.

Woensdag is een dag met opmerkelijk meer bewolking dan voorgaande dagen. Slechts af en toe breekt de zon even door, maar veel stelt het niet voor. Als de bewolking dik genoeg is kan er zeer plaatselijk een beetje lichte regen uitvallen in Barendrecht. De maximumtemperatuur ligt rond normaal voor begin april met maxima van circa 13 graden Celsius. Door de matige noordwestenwind (windkracht 3 tot 4 Beaufort) voelt het circa 2 graden frisser aan!