Vanuit het westen breekt de zon geleidelijk door

Vanochtend kan aanvankelijk plaatselijk nog een beetje lichte regen vallen. In de tweede helft van de ochtend en in de middag is het droog. De ochtend verloopt grotendeels bewolkt, maar in de middag breekt vanuit het westen geleidelijk de zon steeds vaker door. Het wordt circa 11 graden in de Barendrechtse regio, maar de matige noordwester maakt het voor het gevoel een graad of 8.

In de nacht naar vrijdag is het bewolkt en koelt het bij een zwakke westenwind (2 Beaufort) af naar circa 5 graden Celsius in Barendrecht en omgeving. Morgen blijft het droog met een mix van wolken en zon. De wind krimpt van noordwest naar west en is matig van kracht (3 Beaufort). Met maxima van 13 graden Celsius wordt het alweer 2 graden warmer dan donderdag.

Zaterdag wordt het met 15 graden Celsius nog iets warmer. Er staat nauwelijks wind, windkracht 1 Beaufort en draait geleidelijk van noordwest naar noordoosten. In het Groene Hart schijnt de zon de gehele dag uitbundig en wederom blijft het droog

Zondag wordt een opnieuw een zonovergoten lentedag in het Rijnmondgebied. Met 19 tot 21 graden Celsius in onze regio is het zeer warm voor de tijd van het jaar. Normaal is de maximumtemperatuur 13 graden Celsius rond deze tijd van het jaar in het Rijnmond-gebied. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuidoost tot zuid.