Veel zon en de temperatuur stijgt naar 18 tot 20 graden

Logo Vierkant
Logo Vierkant

De zondag doet haar naam in Barendrecht eer aan! Met name in de ochtend schijnt de zon flink. Er trekken nu en dan velden sluierbewolking over het Rijnmond-gebied, maar daar heeft de zon nauwelijks hinder van. In de middag ontstaan vriendelijke stapelwolkjes, het blijft in ieder geval tot de avond droog. De temperatuur stijgt naar 18 tot 20 graden Celsius. Een aandachtspuntje is de matige, soms vrij krachtige zuidoostenwind, windkracht 4 tot 5. Deze maakt het voor het gevoel frisser, waardoor het als een graad of 15 zal aanvoelen.

Zondagavond neemt vanuit het zuidwesten de bewolking vrij snel toe op nadering van een weersverslechtering. Zondagavond gaat waarschijnlijk ook nog geheel droog verlopen in de Rijnmond-regio. In de loop van de nacht naar maandag kan af en toe lichte regen vallen. De wind blijft doorstaan en is oost-zuidoostelijk, windkracht 3 tot 4 Beaufort!

Maandag overheerst de bewolking en valt af en toe lichte, soms matige regen. Er waait overdag een zwakke tot matige oostenwind, in de avond draait de wind in de naar het noordoosten. In de Barendrecht ligt de maximumtemperatuur onder een dik wolkenpakket rond 12 graden Celsius.

Dinsdag is het overwegend droog en schijnt de zon regelmatig. De temperatuur ligt rond 15 graden Celsius in Rotterdam en omstreken. De noordoostenwind is daarbij matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.