Veteranendag in Barendrecht, PvdA was erbij!

Veteranendag
PVDA was aanwezig tijdens de Veteranendag in Barendrecht

Afgelopen zaterdag 17 September werd er veteranendag gevierd in Barendrecht. De gehele middag waren er verschillende activiteiten te doen rondom het gemeentehuis voor en door veteranen en Barendrechters. Dit werd georganiseerd als blijk van waardering voor veteranen en om Barendrechters bewust te maken van veteranen in Barendrecht en wat zij nu eigenlijk hebben gedaan.

Na deze middag was er een diner in het gemeentehuis voor genodigden. PvdA Barendrecht was hierbij aanwezig. Tijdens verschillende gesprekken met veteranen en de organisatie heeft de fractie te horen gekregen dat veel mensen zich niet bewust zijn van wat veteranen hebben meegemaakt. Zij hebben zich voor ons land ingezet in barre omstandigheden, waar vele van ons geen voorstelling van kunnen maken.

Ook in Barendrecht zijn er nog veel veteranen die niet in het zicht zijn. Stichting Veteranen Comité Barendrecht heeft dan ook de politiek opgezocht en gevraagd om beleid voor veteranen. De fractie van PvdA Barendrecht denkt dat het belangrijk is om de veteranen te steunen waar dit kan.

PvdA Barendrecht wil de organisatie van veteranendag Barendrecht en het bestuur van Stichting Veteranen Comité bedanken voor deze mooie en zeer leerzame dag.