Vivian Jordan: ‘Liefde voor het vak met paplepel ingegoten’

Zelfstandig horeca-onderneming Spruit in Het Kruispunt is bruisend, veelzijdig en voor iedereen toegankelijk. Een aanwinst voor het oude centrum van Barendrecht. ,,De liefde voor het vak is me met de paplepel ingegoten”, vertelt Vivian Jordan (foto), mede-eigenaar van Spruit. Als hoofd horeca en verhuur was ze zeven jaar werkzaam voor het theater toen ze de overstap maakte om in de zomer van 2016 Spruit op te zetten. ,,Toen deze enorm leuke uitdaging voorbij kwam heb ik geen moment getwijfeld!”

Vivian is al van jongs af aan bezig om het de gasten naar de zin te maken. Ze begon in de spoelkeuken en werkte onder meer in een sterrenzaak in Rotterdam. ,,Ik ben dochter van een echte horecaondernemer. Mijn vader heeft vroeger diverse horecazaken in de regio gehad waar ik al vanaf jonge leeftijd meewerkte. Hij is mijn grote leermeester. Helaas is hij in 2013 overleden. Nog steeds denk ik vaak aan hem en weet ik dat hij mijn trouwste gast zou zijn geweest’’.

Als Vivian vertelt over de visie van het restaurant, gaan haar bruine ogen stralen. ,,Ik ben enorm blij met onze Mediterrane keuken. Veelzijdig en breed. We kunnen enorm variëren en de meest lekkere dingen op tafel zetten. Het moet betaalbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Voor een lunch met je kind, een diner met een zakenrelatie of gewoon voor een krantje met een kop koffie. Persoonlijk contact vind ik erg belangrijk, maar dat heb je toch al gauw in een dorp. We vragen feedback aan onze gasten, zowel in het restaurant als op facebook. We willen aansluiten, verbinden en blijven verbeteren’’.

Spruitenboerderij
Het restaurant dankt haar naam aan een spruitenboerderij, die ongeveer honderd jaar geleden op deze plek stond. In de zaak hangt nog een foto uit die tijd. ,,We hebben één voorgerecht met spruiten, maar eigenlijk vind ik spruiten heel vies en mijn dochters ook”, lacht Vivian.
Kijk op facebook voor de activiteitenkalender. Elke vrijdag is er een dj aanwezig en op 27 april (koningsdag) is er een spetterend feest!