Volop activiteiten bij Bibliotheek Rotterdam tijdens de voorjaarsvakantie

Stroomlab
Stroomlab

Het is bijna voorjaarsvakantie. In de vestigingen van Bibliotheek Rotterdam hoef je je niet te vervelen, er is van alles te beleven voor kinderen! Zo kun je wegdromen bij een voorstelling, aan de slag gaan met een techniekworkshop of je tranen veranderen in parels tijdens een schrijfworkshop van Maas theater en dans.

Activiteiten in vestigingen

In de vestigingen OmmoordSchiebroekZuidpleinFeijenoordIJsselmondeHoogvliet en Hoek van Holland kunnen kinderen aan de slag met workshops. Zo is er een kinestisch lab, een stroomlab en worden er Wiggle Bots, kleine robotjes gemaakt. In Delfshaven verzorgt Maas theater en dans een schrijfworkshop en een theaterworkshop.

Theatervoorstellingen
In het Bibliotheektheater aan de Hoogstraat zijn er voorstellingen voor verschillende leeftijden. De voorjaarsvakantie begint goed met de avonturen van Spekkie en Sproet op 27 februari. Schrijfster Vivian den Hollander vertelt het verhaal zelf aan kinderen vanaf 7 jaar. Op 2 maart speelt de voorstelling Boer Boris is de Baas, speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Boer Boris beleeft spannende avonturen op en rond zijn boerderij en helpt waar hij kan met zijn rode tractor. Voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar is er de voorstelling MUK op 3 maart. MUK is een dalmatiër die gelooft dat je stippen kunt verdienen door heldendaden te verrichten. Een beeldend en muzikaal feestje gebaseerd op de droldwaze avonturen van de succesvolle kinderboekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder.

Voorlezen

Vanaf de voorjaarsvakantie kun je weer langskomen bij de wekelijkse Voorleeshalfuurtjes voor peuters en kinderen vanaf 4 jaar. Ook Slimme Baby’s gaat weer van start. Tijdens deze maandelijkse bijeenkomst lezen we voor, zingen we liedjes en kunnen ouders ervaringen uitwisselen. Bekijk de agenda voor de precieze tijden en locaties.

 Info en kaartjes
Veel jeugdactiviteiten zijn gratis voor leden van de bibliotheek, soms wordt er een kleine toegangsprijs gevraagd. Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht om voor alle activiteiten een kaartje te reserveren aan de balie of op de website van Bibliotheek Rotterdam.

Over Bibliotheek Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam is er voor álle Rotterdammers: een laagdrempelige ontmoetingsplek met een schat aan actuele en betrouwbare informatie, zowel fysiek als digitaal. Wij helpen Rotterdammers bewust, actief en kritisch deel te nemen aan de samenleving met activiteiten op het gebied van taal, digitale vaardigheden, cultuur en maatschappij. Naast ruimte voor ontwikkeling biedt de bibliotheek Rotterdammers een plek om samen de wereld te ontdekken, te ontspannen, onderzoeken én ondernemen.