Voorlopige programmering Stichting Kasteel van Rhoon

Kasteel van Rhoon

Met de uitbraak van het Covid-19 virus heeft het culturele programma van de Stichting Kasteel van Rhoon een enorme klap gekregen. De meeste activiteiten spelen zich namelijk binnen de muren van het Kasteel af, en daar zijn de zalen klein en de loopruimtes beperkt.  Althans, wanneer je er 50 – 100 mensen in moet onderbrengen om uitvoeringen en optredens te kunnen volgen.

Toch hebben de diverse commissies met vrijwilligers (ruim 50 mannen en vrouwen) hun uiterste best gedaan om in overleg met de impressariaten en artiesten/spelers/exposanten een “klein” programma op te zetten, hetgeen tijdens de Open Monumentendag is gepresenteerd onder de noemer “Kleine Kastelladder”. De Kasteelladder was ons jaarlijks programma, waarvan we nu een kleine variant hebben geproduceerd met de verwachte optredens voor het komende halve seizoen (tot het nieuwe jaar zeg maar). Verwachte optredens?  Jazeker, we kunnen nog steeds niet met 100% garanderen dat alles door kan gaan, een en ander is afhankelijk van de ontwikkelingen rond het Covid-19 virus en de maatregelen die daar uit voortvloeien.

Waar we wel heel blij mee zijn is met de medewerking van de optredende artiesten en ensembles. Vanwege de beperkte ruimte en de 1,5 mtr afstandregel, kunnen we nu eenmaal minder bezoekers per zaal kwijt. Maar in een aantal gevallen is dit opgelost door twee voorstellingen of uitvoeringen achter elkaar te plannen, met weliswaar minder stoelen, maar door de dubbele uitvoering kunnen toch een behoorlijk aantal mensen er van komen genieten. De dubbele voorstellingen staan ook gewoon in de agenda weergegeven en daar zijn nu ook al kaarten voor te reserveren. Dit geldt o.a. voor de Kamermuziek (het van Amsterdam duo), het Muziektheater (theaterconcert De Andersons) en het Kinderkasteel (de Kerstvoorstelling) https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php

Ook voor 2021 staan er al een paar programmaonderdelen ingepland zoals Muziektheater, het Lezersfestival, Kinderkasteel, Kamermuziek en Blues op Zondag, maar we willen nog niet te ver voor de muziek uit lopen en zullen regelmatig kijken of de planning nog synchroon loopt aan de ontwikkelingen en beperkingen rond het Corona virus. Ondanks alles wensen we iedereen toch een mooi nieuw cultureel seizoen toe, waarin onze vrijwilligers hun uiterste best zullen doen om jullie weer een uniek en representatief cultureel programma voor te kunnen schotelen.

Kasteel van Rhoon