Vraag en aanbod extra zorgpersoneel coronacrisis versneld samenbrengen

Extrahandenvoordezorg.nl

In korte tijd zijn er in het hele land initiatieven ontstaan van mensen die tijdens de coronacrisis willen helpen in de zorg. Een coalitie van partijen heeft de handen ineen geslagen om deze initiatieven te bundelen. Via regionale contactpunten van werkgeversorganisaties zal tijdelijke capaciteit met ervaring in de zorg gekoppeld worden aan zorg- en welzijnsorganisaties die daar behoefte aan hebben.

De best mogelijke zorg

De coronacrisis heeft een enorme impact op onze samenleving. Samen staan we voor de taak om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk tegen te gaan en om patiënten die besmet zijn de best mogelijke zorg te geven. Terwijl andere (spoedeisende) zorg ook geleverd moet worden. Dat vraagt veel van onze zorgmedewerkers. Meer dan ooit blijkt hoe belangrijk medewerkers in zorg & welzijn zijn!

Op sociale media zijn er mooie initiatieven ontstaan. Acties om gepensioneerde en oud-zorgprofessionals, oud-zorgverleners, studenten en docenten van zorgopleidingen tijdelijk weer in te zetten in de zorg. Omdat ze betrokken zijn en willen helpen. Aanmelden door zorgprofessionals kan nog steeds.

Meer informatie is te vinden op de website www.extrahandenvoordezorg.nl