Vrij zonnig met soms enkele vriendelijke stapelwolkjes

Vandaag start de daglichtperiode met mist of nevel, maar door de in kracht toenemende zon lost de mist en nevel snel op. In Barendrecht is het zowel vanochtend als vanmiddag vrij zonnig met soms enkele vriendelijke stapelwolkjes. Het wordt circa 16 graden Celsius. Er waait een (zeer) zwakke zuidwestenwind (windkracht 1 tot 2 Beaufort), in de middag geleidelijk draaiend naar het noordwesten. Vanavond en in de nacht naar woensdag neemt de lage en middelbare bewolking snel toe en bij een tot matig toenemende noord-noordwestenwind koelt het af naar een graad of 6.

Woensdag is een dag met opmerkelijk meer bewolking dan voorgaande dagen. Slechts af en toe breekt de zon even door, maar veel stelt het niet voor. Als de bewolking dik genoeg is kan er met name ‘s middags zeer plaatselijk een beetje lichte regen vallen in het Rijnmond-gebied. De maximumtemperatuur ligt in Barendrecht met circa 11 graden Celsius iets onder de normale waarde voor begin april. Door de matige noordwestenwind (windkracht 3 tot 4 Beaufort) voelt het overigens ook nog eens 2 graden frisser aan!

Donderdag blijft het droog en breekt de zon regelmatig door. Opnieuw staat er een matige noordwestenwind (windkracht 3 Beaufort) en de middagtemperatuur haalt met veel moeite 10 graden Celsius in Barendrecht.

Vrijdag en in het volgend weekend blijft het overwegend droog en schijnt de zon dankzij een naderbij komende hogedrukgebied uitbundig. Bij een overwegend (zeer) zwakke wind (0 tot 2 Beaufort) uit variabele richtingen ligt de temperatuur enkele graden boven het langjarig gemiddelde met 15 tot 17 graden Celsius.