Vrijdag 17 juli in “Met Van Mill door de middag” Voedselbank, bedrijfsfunctionaris Jos Lukasse, Jongerenwerker & Stichting Join Us, petitie tegen windturbines en prentenboeken.

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdag 17 juli “In Met Van Mill door de middag” zijn te gast voorzitter Voedselbank, bedrijfsfunctionaris Jos Lukasse, Join Us & Kijk op Welzijn over eenzaamheid bij jongeren, partijvoorzitter Roeland Bol EVB over windturbines en Daphne Plaizier van PvdA Barendrecht over ‘Geef een prentenboek cadeau’. 

Voorzitter Jaap Bac van de Voedselbank in Barendrecht is vanmiddag in de uitzending. De Stichting Voedselbank Barendrecht zet zich in voor gezinnen en alleenstaanden die tijdelijk niet in staat zijn om voldoende in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Jaap Bac vertelt hoe het nu gaat bij de voedselbank in Barendrecht. 

Bedrijfscontactfunctionaris Jos Lukasse neemt afscheid van Gemeente Barendrecht na ruim 10 jaar. Het is tijd voor de volgende stap. Jos vertelt hoe hij terugkijkt op de afgelopen 10 jaar. Wat is hem opgevallen? Hoe heeft hij een rol kunnen spelen namens de gemeente? 

Jolanda van Gerwe is de oprichter en directeur van Stichting Join Us. Zij zetten zich in tegen eenzaamheid onder jongeren door heel Nederland. Steven Schaap is een jongerenwerker bij Kijk op Welzijn. Samen met zijn collega Kayleigh gaan zij ook in Barendrecht starten met Stichting Join us. 

Partijvoorzitter Roeland Bol van Echt Voor Barendrecht heeft een petitie gestart tegen windturbines in het Vaanpark. Hij zal ons hier vanmiddag alles over vertellen.

Daphne Plaizier zet zich in als bestuurslid van Partij van de Arbeid Barendrecht voor de politiek neutrale actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. Samen met inwoners van Barendrecht zijn er 120 prentenboeken ingezameld. Deze week zijn ze begonnen met het uitdelen van de boeken. 

Terugluisteren uur 1 & 2 (ook via Spotify en Apple Podcast):

Terugluisteren via Spotify: uur 1 en uur 2.

Terugluisteren via Apple Podcast: uur 1 en uur 2.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill