Vrijdag 18 december in ‘Met Van Mill door de middag’ Politiek, Stationstuinen, Première Kerstfilm en Jongerenactiviteiten

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdag 18 december tussen 15.00 uur en 17.00 uur praten we in ‘Met Van Mill door de middag’ met Arco van der Lee over politiek en het laatste nieuws, Jacomien Glasbergen & Arnold Sluijs over de kerstwandeling, Wethouder Tanja de Jonge over het convenant klimaatadaptief bouwen en de warmte visie en Kayleigh Bolink van Kijk op Welzijn over de activiteiten voor jongeren. 

Arco van der Lee van De Schakel brengt het laatste nieuws en vertelt over de laatste stand van zaken in de politiek en de gebiedsvisie Stationstuinen. 

Stichting Hart voor Barendrecht heeft op zaterdag 19 december de negende editie van de inmiddels bekende kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht’ in aangepaste vorm georganiseerd. Helaas niet via de vertrouwde lichtjestocht langs de verschillende taferelen van het kerstverhaal maar een bijzonder virtuele weergave. Het verhaal gaat ook nu 2000 jaar terug in de tijd, het verhaal gaat ‘Terug naar Nazareth’,  dit is de titel van de kerstfilm die zaterdag om 19.00 uur via YouTube en ExxactTV in première gaat. Jacomien Glasbergen & Arnold Sluijs vertellen hier alles over. 

Wethouder Tanja de Jonge heeft op vrijdag 4 december het convenant ‘Klimaatadaptief bouwen’ bekrachtigd. Dit gebeurde tijdens een bestuurlijk overleg met diverse partijen, zoals bouwbedrijven, de provincie en maatschappelijke organisaties. Deze stap is van belang voor alle nieuw te bouwen en te renoveren woningen. Verder praat Sebastiaan met de wethouder over de warmtevisie in Barendrecht. 

Jongerenwerker Kayleigh Bolink van KijkopWelzijn brengt het laatste nieuws over de activiteiten voor jongeren rond de feestdagen. Jongerenwerk had een programma samengesteld maar vanwege de nieuwe maatregelen is het roer omgegooid en is er gezocht naar andere oplossingen. Hoe ze dit hebben gedaan en welke activiteiten er te doen zijn hoor je in de uitzending. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Heb je een verzoeknummer en/of een bemoediging voor familie, vrienden of collega’s? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op www.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill