Vrijdag 19 februari in ‘Met Van Mill door de middag’ burgemeester Jan van Belzen, Bibliotheek Carnisselande, lichtaktie kapsalons en Arco van der Lee

Burgemeester Jan van Belzen bij 'Met Van Mill door de middag' (Foto: Daphne Plaizier)
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdag 19 februari van 15:00 uur tot 17:00 uur in ‘Met Van Mill door de middag’ Arco van der Lee met het laatste nieuws, burgemeester Van Belzen over veiligheid, Karin Gerretsen van De Bibliotheek Aanzet over de bibliotheek aan het Middeldijkerplein en Natalie van kapsalon Nstyling over de actie #steunjekapper #lichtvoordathetuitgaat. 

Zoals elke week wordt het lokale en politieke nieuws van de afgelopen week besproken op de vrijdagmiddag met Arco van der Lee van De Schakel. Deze week gaat het over de zorggroep De Toekomst, de Kleine Duiker en nog veel meer. 

Het Barendrechtse college wil de komende jaren ruim 3 miljoen euro investeren in het verbeteren van de sociale- en verkeersveiligheid in Barendrecht. Zo moeten straten, wijken en buurten veiliger worden, door de aanpak van criminaliteit, overlast en verloedering. Daarbij is het verbeteren van de verkeersveiligheid en de kwaliteit van de buitenruimte belangrijk. Alle maatregelen die het college wil nemen staan in het plan ‘sociale- en verkeersveiligheid’. Burgemeester Jan van Belzen is te gast in de uitzending om hierover te vertellen. 

Op maandag 1 maart is Bibliotheek Carnisselande in Barendrecht weer open op haar vertrouwde locatie. In de vernieuwde bieb staan vier houten huisjes. Deze kunnen door iedereen als vergaderruimte worden gebruikt. De huisjes zijn alleen nog op zoek naar een naam. Karin Gerretsen is regiefunctionaris bij De Bibliotheek Aanzet en het is haar taak om de wijk, bewoners en organisaties te betrekken bij de vorming van een mooie ontmoetingsplek in de bibliotheek aan het Middeldijkerplein. Zij schuift aan in de uitzending om hier meer over te vertellen. 

Donderdag 18 februari gaat in diverse kap/beauty salons ‘s avonds het licht aan. Door het licht aan te zetten in verschillende salons in heel het land wordt er aandacht gevraagd voor deze sector. Ook Nystyling uit Carnisselande doet aan deze actie mee. In de uitzending is te gast Natalie, zij vertelt waarom zij het licht aan hebben gedaan. 

Deze aflevering beluisteren:

Met Van Mill door de middag Podcast te beluisteren via Spotify, Google en Apple Podcast.

Andere edities, onderwerpen en gasten zijn hier te vinden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Exxact App (Android of Apple), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill