Vrijdag 20 november in ‘Met Van Mill door de middag’ wethouder Roopram, Glenda Peters, Arco van der Lee en Linda Sanders

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdag 20 november van 15.00 tot 17.00 uur zijn in ‘Met Van Mill door de middag’ te gast Arco van der Lee met het laatste nieuws, wethouder Reshma Roopram over mishandeling in de huiselijke kring, zangeres Glenda Peters met de primeur van ‘Fly angel fly’ haar nieuwe single en Linda Sanders van de Barendrechtse Uitdaging. 

Zoals elke vrijdag is Arco van der Lee van De Schakel Barendrecht te gast in de uitzending. Hij neemt het nieuws van de afgelopen week door. Hierbij gaat hij het onder andere hebben over scholieren die een presentatie houden in Loods 38, de jeugdgemeenteraad en de windturbines bij het Vaanplein. 

Wethouder Reshma Roopram is te gast in de uitzending. De wethouder gaat het hebben over de week tegen kindermishandeling die op dit moment plaatsvindt. Verder vertelt ze over de internationale campagne Orange the World in Barendrecht. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en dit is tevens de aftrap voor de Orange the World campagne. Als wethouder zorg, welzijn, volksgezondheid en jeugd zet Reshma Roopram zich hiervoor in.

De Barendrechtse zangeres Glenda Peters won in 1985 de eerste Soundmixshow Finale met Henny Huisman. Glenda won destijds met haar vertolking van ‘One Day I’ll Fly Away van Randy Crawford en versloeg daarmee Gerard Joling. In het voorjaar ontving Glenda bijzondere post, een boodschap van het verleden naar het heden. Barendrechtse zangeres Glenda Peters komt met een nieuwe single genaamd ‘Fly angel fly’ met een boodschap van het verleden naar het heden. Vrijdag 20 november komt de single uit, hij is voor het eerst te horen bij ‘Met van Mill door de middag’. 

IKEA Barendrecht biedt de Barendrechtse Uitdaging een enorme hoeveelheid huisraad aan. Kasten, tafels, woonaccessoires, serviesgoed, gordijnen, te veel om op te noemen. Om de verspreiding soepel te laten verlopen hebben een aantal lokale Uitdagingen, verspreid door heel Nederland, de krachten gebundeld met het bedrijfsleven om deze spullen een mooie sociale bestemming te laten krijgen. Linda Sanders van de Barendrechtse Uitdaging is te gast en vertelt hier alles over.  

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill