Vrijdag 5 februari in ‘Met Van Mill door de middag’ Wethouder Roopram, Hersenstichting (Jamy), Warme Truiendag en Arco van der Lee

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdag 5 februari in van 15.00 tot 17.00 uur in ‘Met Van Mill door de middag’ Arco van der Lee met het laatste nieuws, Wethouder Reshma Roopram, Jamy Etman en Andreas Tober over de collecteweek van de hersenstichting en Klimaatverbond Nederland over Warme Truien dag. 

Zoals elke vrijdagmiddag is Arco van der Lee in de uitzending over het laatste nieuws in Barendrecht. Deze week praat hij je bij over de laatste ontwikkelingen in politiek Barendrecht (Oude Dorpskern, Natuurgoed Ziedewij en bestuursovereenkomst Windturbines Vaanplein), verder bespreken we het laatste nieuws over Glasvezel in Barendrecht. 

Wethouders jeugd uit het hele land maken zich ernstig zorgen over de situatie van kinderen en jongeren in de lockdown. Wethouder Reshma Roopram van Barendrecht is initiatiefneemster van de brandbrief die namens meer dan 100 wethouders afgelopen week naar het Kabinet is verstuurd. Wethouder Reshma Roopram vertelt je hier alles over. 

Heel Nederland is uitgenodigd voor de vijftiende landelijke Warme Truiendag op 5 februari 2021. Het grootste en vrolijkste energiebesparing feest wordt sinds 2007 georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Warmetruiendag is hét moment om energiebesparing te vieren, behaaglijk verpakt in honderdduizenden mooie, lelijke, pluizige, comfortabele, gekochte of zelfgebreide lievelingstruien. Het Klimaatverbond Nederland is te gast in de uitzending en neemt hun warme trui mee! We praten met Nathalie van Loon. Zij is projectleider van Warmetruiendag.

Iedere collecteweek raken collectanten ons met inspirerende verhalen. Hoe is het om te leven met een hersenaandoening? En wat doet het met je als je dierbare een aandoening heeft? Elk verhaal is uniek en het delen waard. De vader van de Barendrechtse Jamy Etman overleed vorig jaar op 16 januari aan de gevolgen van een hersentumor. Jamy vertelt graag waarom zij collecteert voor de Hersenstichting. Samen met Andreas Tober is zij te gast in de uitzending.

De uitzending beluisteren kan hier:

Deze uitzending is ook beschikbaar als podcast, klik hier voor: Spotify of Apple of Google Podcast.

Radiokijken? Kijk mee in de studio via exxact.nl, Ziggo kanaal 36 of onze Exxact App (installeer hem nu: Android of Apple). 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Exxact App (Android of Apple), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill