Vrijdag 6 november in ‘Met Van Mill door de middag’ nieuws, petitie, schoenendoosactie en Dorcas voedselactie

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdag 6 november van 15:00 tot 17:00 uur in ‘Met van Mill door de middag’:  Arco van der Lee met het laatste nieuws, Monique Franke over haar petitie Behoud de schapen in Carnisselande, Maria Dramoundanis & Truus den Breejen over Schoenendoosactie voor Polen en Arnold Sluijs over Dorcas voedselactie. 

Zoals elke vrijdagmiddag schuift Arco van der Lee aan om het laatste nieuws in en rondom Barendrecht te bespreken. Deze week vraagt hij aandacht voor het mogelijk verdwijnen van de grazende schapen en een nieuw boek over Barendrecht in de oorlog.

Monique Franke is te gast over haar petitie Behoud de schapen in Carnisselande. Zij vertelt waarom zij deze petitie is gestart.  

Maria Dramoundanis organiseert al jaren de schoenendoosactie voor Polen. Zij vertelt samen met Truus den Breejen over hun ervaringen. In december worden veel versierde en met allerlei spulletjes gevulde  schoenendozen naar Polen gebracht voor de kinderen die het daar minder hebben. De kinderen zijn er elk jaar heel blij mee. Je kunt contact opnemen met de organisatie via polencommissie@live

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie. De stichting bestaat 40 jaar en richt zich op de allerarmsten in oa Oost-Europa. Al 25 jaar organiseren ze in december de voedselactie. Sinds 1998 helpen de vrijwilligers in Barendrecht met het inzamelen van voedsel door acties te houden in supermarkten. Vanwege de corona maatregelen in Nederland gaat de actie dit jaar anders. Geen producten inzamelen maar online donaties om ter plaatse voedsel in te kopen. 

Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samenstellen, inclusief handzeep. Mensen kunnen meedoen met de actie door een of meerdere voedselpakketten te doneren via www.dorcasvoedselactie.nl.  Alle bedragen zijn welkom, ook kleinere. 

De producten worden ter plaatse ingekocht. Zo stimuleert men ook de lokale economie van het land. En Dorcas maakt geen transportkosten. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. 

Sinds 1998 is Arnold Sluijs coördinator van de Dorcas Voedselactie in Barendrecht. Hij vertelt alles over deze actie en hoe dit deze week in Barendrecht te werk gaat.

Dorcas vrijwilliger Kees van den Heuvel uit Barendrecht heeft een digitale collectebus aangemaakt:
https://dorcas.nl/acties/kees-van-den-heuvel.  Hij wil hiermee het doelbedrag voor 100 pakketten bereiken. 

Uitzending beluisteren (ook via Spotify en Apple Podcast):

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill