Vrijdag in “Met Van Mill door de middag” De actualiteiten met twee wethouders, een kapper, ondernemer en Arco van der Lee.

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdagmiddag in “Met Van Mill door de middag” tussen 15.00 en 17.00 uur gaat Sebastiaan in gesprek met de twee wethouders Peter Luijendijk en Cees Schaap. Woensdag 6 mei heeft premier Rutte verteld dat we langzaam gaan versoepelen met de Corona maatregelen. Kapper William Vat gaat hier op in. Mondmaskers worden belangrijk in de nieuwe 1,5 meter samenleving. Sander van der Pol van Van der Pol reclame maakt mondmaskers aan de hand van het Brabants Mondmasker Initiatief. Verder geeft Arco van der Lee zijn wekelijkse update over het nieuws in Barendrecht. 

Woensdag 6 mei vertelde minister president Rutte dat Nederland langzaam gaat versoepelen in de Corona maatregelen. Contact beroepen mogen stap voor stap weer hun werkzaamheden uitvoeren. Dit geldt ook voor William Vat van ‘Salon William Vat’. Hij gaat hier alles over vertellen. 

Peter Luijendijk is de eerste wethouder die aan het woord komt. Hij geeft ons een update  over de zaken die spelen binnen zijn portefeuille (Onderwijs en -huisvesting, ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en vergunningen WABO). Vooral het onderwijs is punt van gesprek. 

Mondkapjes gaan we meer zien in de 1,5 meter samenleving. Sander van der Pol maakt al een tijdje mondkapjes naar aanleiding van het Brabantse Mondmasker Initiatief. Normaliter houdt Sander zich bezig met onder andere reclame bestickeringen. Nu zet hij zijn onderneming in op een andere manier. Via de Barendrechtse Uitdaging draagt hij een steentje bij. Hoe hij dit precies doet, vertelt in de uitzending. 

Cees Schaap is de tweede wethouder die aan het woord komt. Hij geeft ons een update over de zaken die spelen binnen zijn portefeuille (Bedrijfsvoering, openbare werken, vastgoed en accommodaties en toezicht en handhaving).

De uitzending beluisteren:

Terugluisteren via Spotify: hier (uur 1) en hier (uur 2).

Terugluisteren via Apple Podcast: hier (uur 1) en hier (uur 2).

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op www.exxact.nl.