Vrijdag in ‘Met Van Mill door de middag’ Wethouders Cees Schaap & Arnoud Proos, Tonia Ruybroek van KijkopWelzijn en Nicoline Blankenstein (EVB)

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdag 4 september in de nieuwe “Met Van Mill door de middag” zijn te gast wethouders Cees Schaap over de aanleg van mini bossen (Tiny Forest) & Arnoud Proos over een enquête voor de toekomst van Barendrecht en Tonia Ruybroek van KijkopWelzijn over onder andere de kruidenier koerier en het laatste nieuws over ANWB Automaatje en Barendrechts Beste 2020 en Nicoline Blankenstein-Van Heugten EVB over Tiny Forest.

Op 27 augustus ondertekende wethouder Cees Schaap de samenwerkingsovereenkomst met IVN (Instituut voor Natuureducatie) voor drie mini bossen (Tiny Forest) in Barendrecht. Een Tiny Forest is een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners, kinderen krijgen er les in het buitenlokaal en het vergroot de klimaatbestendigheid en biodiversiteit in de wijk. Wil jij een mini bos in je wijk? Luister dan naar wethouder Cees Schaap en kijk op https://www.onzetoekomstisduurzaam.nl. Verder is te gast Nicoline Blankenstein-Van Heugten (Raadslid Echt Voor Barendrecht), zij is de initiatiefneemster van de motie Tiny Forest. 

Tonia Ruybroek, Directeur van KijkopWelzijn, heeft een oproep voor de Kruidenier Koerier. Ze zijn op zoek naar vrijwilligers. Wil jij weten wat de Kruidenier Koerier precies doet? Tonia Ruybroek brengt ons op de hoogte en vertelt ons het laatste nieuws van de activiteiten van KijkopWelzijn. 

Onlangs heeft Gemeente Barendrecht een enquête gelanceerd. In deze enquête wordt gevraagd naar de toekomstvisie van de inwoners van Barendrecht voor Barendrecht. Wethouder Arnoud Proos weet hier alles van. De enquete is te vinden op https://nl.research.net/r/ToekomstvisieBarendrechtSoMe 

Terugluisteren:

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je reageren op onze uitzending? Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl (o.v.v. ‘Met Van Mill door de middag’).

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill