Vrijdag in “Met Van Mill door de middag” wethouders en een mooi initiatief!

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdagmiddag in “Met Van Mill door de middag” tussen 15.00 en 17.00 uur zijn o.a. te gast de wethouders Peter Luijendijk en Cees Schaap, Arco van der Lee, René Toonen en Alexandra Schyns samen met Marielle Smidt. 

Arco van der Lee van De Schakel geeft zijn wekelijkse update! Deze keer gaat het over het noodfonds dat besproken is tijdens de raadsvergadering op 15 april. Het Fonds Bijzondere Noden wordt door de Barendrechtse kerken opgericht. Een dergelijk fonds bestaat al in Rotterdam. Daar zit de gemeente ook in het bestuur. 

De herdenking van 4 mei wordt versoberd. Rene Toonen, voorzitter van Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht vertelt hoe dit jaar de 4 mei herdenking in Barendrecht wordt ingevuld. 

Peter Luijendijk (portefeuille: Onderwijs en -huisvesting, ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en vergunningen WABO) vertelt wat dit moment actueel is binnen zijn portefeuille.

Alexandra Schyns is de initiatiefneemster van een actie om beschermingspakken te naaien voor zorgverleners. Zelf werkt ze in het Albert Schweitzer ziekenhuis als anesthesiologist. Samen met een groep vrijwilligers naaien ze beschermingspakken, de koningin Julianaschool in Heerjansdam heeft hun school opengesteld voor dit initiatief. Samen met naaister Marielle Smidt vertelt ze over het initiatief. 

Cees Schaap (portefeuille:  Bedrijfsvoering, openbare werken, vastgoed en accommodaties en toezicht en handhaving) vertelt over het ophalen van afval, de groenvoorzieningen en de handhaving op afval naast de containers.

Verzoeknummer:
Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of WhatsApp naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op www.exxact.nl.