Vrijdag in “Met Van Mill door de middag” wethouders, PvdA, Ikea, Wouter Gorter en Arco van der Lee

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vrijdagmiddag in “Met Van Mill door de middag” tussen 15.00 en 17.00 uur komen er weer nieuwe gasten in de uitzending. Sebastiaan belt met de wethouders Tanja de Jonge en Reshma Roopram. Zij geven een update over de huidige stand van zaken binnen hun portefeuille. Verder is de PvdA Barendrecht te gast, zij hebben elk jaar een actie op de dag van de arbeid op 1 mei.  Ikea is sinds deze week weer geopend, om dit te realiseren zijn er speciale maatregelen getroffen, Tim Koppen de Deputy Store Manager van Ikea Barendrecht gaat ons hier meer over vertellen. Arco van der Lee van De Schakel geeft zijn wekelijkse update. Wouter Gorter vertelt over het radioprogramma Zaterdagmiddag Live!, een samenwerking tussen regionale omroep Radio Rijnmond en een aantal lokale omroepen. 

Arco van der Lee geeft zijn wekelijkse update uit het nieuws. Wat viel hem op de afgelopen week? Hij gaat wat vertellen over een creatieve oplossing van een marktkraam houder. 

De PvdA Barendrecht heeft elk jaar een actie op de dag van de arbeid, 1 mei. Dit jaar staan ze stil bij deze dag door rozen uit te delen aan al hun leden. Op deze manier wil de PvdA haar leden een hart onder de riem steken op deze speciale dag. In Nederland wordt de dag van de arbeid niet groots gevierd, toch vindt de PvdA het belangrijk om er even bij stil te staan.

Tanja de Jonge is de eerste wethouder die aan het woord komt. Zij gaat ons een update geven over de zaken die spelen binnen haar portefeuille. Zo gaat ze spreken over onder andere Barendrechts Beste 2020 de prijs voor het mooiste lokale initiatief en over hoe verschillende organisaties zich voorbereiden op de 1,5 meter samenleving.

Ikea Barendrecht heeft deze week haar deuren weer geopend voor haar klanten. Op de eerste dag liep het storm bij deze Zweedse meubelgigant. Ikea heeft maatregelen getroffen om open te kunnen gaan. Wat deze maatregelen zijn en nog veel meer hoor je vrijdagmiddag. 

Vanaf zaterdag 25 april is Zaterdagmiddag Live! een uurtje langer op de gezamenlijke omroepen Exxact Barendrecht, RTV Lansingerland, RTV Albrandswaard en Radio Rijnmond. Hierbij zal nu ook RTV Ridderkerk aansluiten. Zaterdagmiddag Live! wil de luisteraar het ideale weekendgevoel bezorgen. Wouter Gorter de initiatiefnemer vanuit Exxact Barendrecht gaat ons hier alles over vertellen. 

Reshma Roopram is de tweede wethouder die aan het woord komt. Zij gaat ons een update geven over de zaken die spelen binnen haar portefeuille. Zo gaat ze spreken over onder andere de horeca en de 1,5 meter samenleving op onder andere het Doormanplein.  

Uitzending terugluisteren:

Terugluisteren via Spotify: hier (uur 1) en hier (uur 2).

Terugluisteren via Apple Podcast: hier (uur 1) en hier (uur 2).

Verzoeknummer:
Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of WhatsApp naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op www.exxact.nl.