Vrijdag wordt het de ‘warmste’ dag van de week

Vandaag wordt het, na een koude start, circa 11 graden Celsius in Barendrecht. De dag begint zonnig, maar gedurende de dag neemt vanuit het noordwesten de bewolking alsmaar verder toe. Het blijft in ieder geval de gehele dag droog. De wind waait uit het zuidwesten en neemt toe naar zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en ruimt aan het begin van de middag naar westelijke richtingen. In de loop van de avond krimpt de wind weer naar het zuidwesten, dit geeft al aan dat er een weersverslechtering op komst is.

Aan het eind van donderdagavond raakt het uiteindelijk geheel bewolkt, waardoor de nacht naar vrijdag minder koud verloopt. De minima liggen namelijk rond 7 graden Celsius bij een matige zuidwestenwind (3 Beaufort).

Vrijdag wordt de ‘warmste’ dag van de week met 13 graden Celsius in de Rijnmond-regio. Er is tamelijk veel bewolking en in de ochtend kan af en toe een beetje lichte (mot-)regen vallen. In de middag blijft het bij ons in het westen hoogstwaarschijnlijk droog. De wind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort en waait uit het westen, in de middag tijdelijk uit het noordwesten.

In het weekend gaat de wind opnieuw de zeer koele noordwesthoek opzoeken. De maximumtemperatuur stokt bij 11 graden Celsius in Barendrecht. Het weerbeeld bestaat uit een afwisseling van wolken, zon en enkele buien.