Waterschap plaatst eerste bankje in de polder

v.l.n.r. heemraad Henk van der Drift en Petra van Nes-de Man.

Er komen dit jaar extra zitbanken in de polders van waterschap Hollandse Delta. Vandaag plaatsten initiatiefneemster en bestuurslid Petra van Nes-de Man en heemraad Henk van der Drift namens het waterschap het eerste bankje op de Oostmolendijk in de polder bij Ridderkerk.

Waterschap Hollandse Delta start met de plaatsing van zitbanken langs de wegen en fietspaden en op de dijken van Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, IJsselmonde en Voorne-Putten. Het initiatief kwam van Petra van Nes-de Man.

Petra van Nes-de Man zit in het algemeen bestuur van het waterschap: “De zitbanken worden zoveel mogelijk circulair. Ze worden door onze medewerkers zelf gemaakt van hout van door het waterschap gekapte bomen.”

Heemraad groen Henk van der Drift: “Het waterschap is met gemeenten en andere belanghebbende partijen in overleg over locaties waar een zitbank een waardevolle toevoeging is. De bank wordt dan geplaatst in co-financiering met die gemeente of bijvoorbeeld met een ondernemer.”

Overigens staan langs de wegen en fietspaden van het waterschap nu al ongeveer honderd zitbanken. Woensdag zijn de waterschapsverkiezingen.

v.l.n.r. heemraad Henk van der Drift en Petra van Nes-de Man.