Weekmarkt Havenhoofd wordt (tijdelijk) verplaatst

BARENDRECHT (6 januari 2021) – De weekmarkt op het Havenhoofd in Carnisselande wordt (tijdelijk) verplaatst. Wethouder Schaap heeft de gemeenteraad daarover vandaag geïnformeerd. Reden voor de verplaatsing is een melding die bij de gemeente Barendrecht is binnengekomen over scheuren in de bestrating van het Havenhoofd. Even daarvoor zijn vanwege scheurvorming ook al enkele dakplaten van de parkeergarage vervangen.

Weekmarkt Havenhoofd (foto; Sebastiaan van Mill)

De gemeente Barendrecht heeft daarom voor alle zekerheid – én in overleg met de marktkooplieden – besloten de weekmarkt (tijdelijk) te verplaatsen naar het plein voor winkelcentrum Carnisse Veste. Tot er een bouwkundig advies ligt zal de weekmarkt op deze nieuwe locatie plaatsvinden.Ook zijn de aanwezige paaltjes op het Havenhoofd vervangen door exemplaren die niet met een normale steeksleutel te verwijderen zijn. Dit om eventuele belasting door kerend vrachtverkeer te minimaliseren.

Extern onderzoek

De gemeente Barendrecht heeft een extern bureau de opdracht gegeven voor een bouwkundig onderzoek naar de parkeergarage. Ook wordt advies gevraagd over het huidige gebruik van het bovenliggende parkeerdek, met de weekmarkt en evenementen die er plaatsvinden.

Geen indicaties gevaarzetting

Wethouder Schaap benadrukt dat er geen enkele indicatie is geweest dat er gevaarlijke situaties zijn ontstaan door de scheurvormingen. “Alle maatregelen die nu zijn genomen zijn uit preventief en zorgvuldig oogpunt.”

Zodra de uitkomsten van het bouwkundig onderzoek binnen zijn zal de gemeente daarover meer bekendmaken.

Weekmarkt Havenhoofd (foto; Sebastiaan van Mill)
Weekmarkt Havenhoofd (foto; Sebastiaan van Mill)