Weerbeeld Barendrecht verandert in het weekeinde

Vandaag wordt het opnieuw een bijzonder warme dag met circa 21 graden Celsius op de Barendrechtse thermometers. Dit is 10 graden warmer dan het langjarig gemiddelde voor eind maart. Vooral in de ochtend is het vrij zonnig en loopt de temperatuur snel op. De wind is zuidelijk en zwak in de Rijnmond-regio, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Aan het begin van vrijdagmiddag neemt vanuit een zuidwestelijke richting de bewolking geleidelijk toe en vanaf het eind van de middag (vanaf circa 17.30 uur) kunnen er regenbuien gaan vallen in het Rijnmondgebied. Tevens is er ook kans op een enkele zomers aandoende onweersbui. De zuidenwind draait in de loop van de middag geleidelijk naar het westen. Het zal dan enkele graden gaan afkoelen.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is er eveneens kans op enkele regen- en onweersbuien. Het koelt in de loop van de nacht af naar een minimumtemperatuur van 9 graden. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort en waait uit zuidelijke richtingen.

Zaterdag is er tamelijk veel bewolking, maar de zon laat niet helemaal verstek gaan. Verspreid over het Barendrecht komen een aantal regenbuien voor. Door een zwakke westenwind die vanaf de nog relatief koude Noordzee waait is het gevoelig kouder met 15 graden Celsius. Toch is dit zeker niet koud voor begin april, normaal is het begin april 12 graden Celsius in het Rijnmondgebied.

Zondag ziet het Barendrechtse weerbeeld er veel beter uit. We komen steeds meer onder invloed van een nieuw hogedrukgebied. De zon schijnt regelmatig en alleen in de ochtend kan er nog een lichte regenbui vallen. De rest van zondag blijft het droog. Aan de temperatuur verandert nauwelijks iets, een graad of 15 is het hoogst haalbare voor de Rijnmond-regio! De noordwestenwind is zwak tot matig, windkracht 1 tot 3 Beaufort! Na het weekend is de kans op regen klein en zien we de zon regelmatig.