Wethouder Arnoud Proos (SGP-ChristenUnie) te gast in Gemeenteloket

Arnoud Proos

Arnoud Proos (33) werkte ruim 5 jaar als voorlichter voor de Tweede Kamerfractie van de SGP in Den Haag en leerde de landelijke politiek van die kant kennen. Vorige week donderdag werd hij officieel benoemd tot wethouder van de gemeente Barendrecht. Op donderdagavond 21 juni vanaf 19u00 maken we met hem kennis in Exxact radioprogramma Gemeenteloket.

Arnoud Proos studeerde Communicatie & Public Relations aan de Christelijke Hogeschool Ede. In zijn huidige woonplaats Bodegraven was hij betrokken bij de lokale politiek. Zo begeleide hij daar twee keer de verkiezingscampagne en stond hij als raadsopvolger van de SGP Bodegraven-Reeuwijk op de lijst. Arnoud Proos hoopt met zijn gezin naar Barendrecht te verhuizen en heeft één jaar ontheffing verkregen om van de wettelijke eis van ingezetenschap af te wijken.

De portefeuille van wethouder Proos is als volgt:

  • Economische zaken (inclusief ontwikkeling bedrijventerreinen)
  • Wonen
  • Omgevingswet
  • Monumentenzorg

Wie is wethouder Arnoud Proos? Waarom wil hij wethouder van Barendrecht worden? Wat is zijn indruk tot nu toe en hoe gaat hij Barendrecht de komende tijd leren kennen? Welke doelen stelt hij zichzelf als wethouder?

Gemeenteloket is het wekelijkse radioprogramma over politiek en gemeentelijke actualiteiten in Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel), of via de app of livestream van Exxact Barendrecht. Of beluister eerdere uitzendingen van Gemeenteloket.

Luister hier de volledige uitzending van 21 juni 2018 terug: