Wethouder Cees Schaap in Gemeenteloket

Cees Schaap

Donderdag 28 juni is wethouder Cees Schaap (VVD) vanaf 19u00 te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. We maken kennis en gaan in gesprek over zijn portefeuille.

Cees Schaap

Schaap (64) heeft bedrijfsvoering, openbare werken, vastgoed & accommodaties en toezicht & handhaving in zijn portefeuille. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het nieuwbouwproject ‘Stationstuin’ en de onderwerpen informatieveiligheid en privacy binnen de gemeente. Schaap is tevens derde locoburgemeester.

Schaap werkte onder meer als Fraudeofficier van Justitie. Ook richtte hij EY Forensic Services op en startte hij zijn eigen forensische onderzoeksbureau SBV Forensics. In 1999 promoveerde Schaap op een studie naar het witwassen van crimineel geld. Cees Schaap was tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van Theater Het Kruispunt.

Door de benoeming van Cees Schaap als wethouder, trad zijn vrouw Jannie Schaap terug als gemeenteraadslid voor de VVD. Jacinta Floor nam haar plaats in.

Gemeenteloket is elke donderdag te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Of beluister eerdere uitzendingen van Gemeenteloket. Sinds de benoeming van het nieuwe college stellen de nieuwe wethouders zich in Gemeenteloket voor. Eerder was wethouder Arnoud Proos (SGP/ChristenUnie) te gast.

Luister hier de volledige uitzending terug (interview met Cees Schaap start bij het begin van de tweede helft):