Wethouder Nico Bults in Gemeenteloket

Nico Bults

BARENDRECHT – Op donderdag 5 juli is wethouder Nico Bults te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Hij stelt zich voor en vertelt over zijn portefeuille. Ook kijken we met hem terug op zijn eerste gemeenteraadsvergadering als wethouder.

Nico Bults

Bults heeft financiën en grondbedrijf, sociale zaken (Participatiewet, minima), vluchtelingen en sport in zijn portefeuille. Ook is hij verantwoordelijk voor de projecten centrumaanpak en Het Trefpunt.

Hij was eerder politiek actief voor D66 in Barendrecht. Eerst als burgerraadslid (2006 – 2010) en daarna als raadslid (2010 – 2014). Na de verkiezingen werd Bults opnieuw geïnstalleerd als burgerraadslid, maar werd op 14 juni benoemd als wethouder in het nieuwe college.

Voor zijn benoeming bekleedde Bults diverse financiële functies bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en was hij onder meer werkzaam als hoofd inkoop bij het VU Medisch Centrum.

Nico Bults (53) is geboren in Winterswijk, maar woont inmiddels ruim 24 jaar in Barendrecht, samen met zijn vrouw en twee kinderen.

Gemeenteloket is elke donderdag te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Of beluister eerdere uitzendingen van Gemeenteloket. Sinds de benoeming van het nieuwe college stellen de nieuwe wethouders zich in Gemeenteloket voor. Eerder waren de wethouders Arnoud Proos (SGP/ChristenUnie) en Cees Schaap (VVD) te gast.

Luister hier de hele uitzending van 5 juli 2018: