William Vat in gesprek over vrouwenvoetbal   

Barendrecht ; William Vat gaat samen met Marijke Vermaas bij Exxact Barendrecht op donderdag 21 juni van 20 tot 21.30 uur in gesprek over vrouwen-meisjes voetbal, want voetballende meiden en vrouwen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse Voetballandschap. Binnen de KNVB zijn meiden en vrouwen de snelst groeiende doelgroep als het gaat om ledenaantallen. Tegenwoordig kunnen vrouwen bij bijna elke vereniging terecht. Maar dat is niet altijd zo geweest. In 1971 waren er in Nederland nog maar 5500 vrouwelijke voetballers. Nu zijn er al 158.000 vrouwelijke leden. Dankzij de prestaties van het Nederlands vrouwenelftal werd het ledental nog groter! Komend seizoen biedt de KNVB voor het eerst een semi-landelijke competitie aan voor speelsters onder de 17. Uiteindelijk is de verwachting dat de komst van deze competitie gaat bijdragen aan sterkere meiden competities op verschillende niveaus, zodat iedereen op een passende plek kan voetballen. Ook bvv Barendrecht en Excelsior nemen volgend seizoen gezamenlijk deel aan de Eredivisie vrouwen.

In deze Exxact Barendrecht “Live” radio uitzending gaan William Vat en Marijke Vermaas in gesprek met een aantal talentvolle jonge voetbaldames en hun trainers aangaande hun toekomstplannen en verwachtingen.

In deze Live “William en Marijke in gesprek met… “Exxact Barendrecht uitzending staat de muziekkeuze in het teken van de Memphis Americana music.

Exxact Live “William Vat in gesprek met…” is te beluisteren op donderdag 21 juni van 20 tot 21.30 uur op 106.4 in de ether en op 105.9 op de kabel en ook via www.exxact.nl