William Vat over Hemelvaart Motorrit Barendrecht

Barendrecht ; William Vat gaat samen met Marijke Vermaas op donderdag 17 mei “Live” van 20 tot 21.30 uur bij radio Exxact Barendrecht in gesprek over de Barendrechtse Hemelvaart Motorrit. Sinds 1994 wordt op Hemelvaartsdag in Barendrecht een unieke motorrit georganiseerd. Elk jaar weer trekt dit evenement veel deelnemers. Ook het afgelopen jaar werd er wederom een mooie, leuke en veilige 200 km rit gereden. De organisatoren zijn Petra en Menno de Mol en Marcel Visser. Zij zijn de Exxact Barendrecht gasten in deze “Live” uitzending op donderdag 17 mei van 20.00 tot 21.30 uur.

Het doel dat al jaren gesponsord wordt is Danceclub De Hit, een stichting die disco-avonden in Sporthal Aksent organiseert voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en zonder subsidies moet zien rond te komen. Sinds 2016 is het tweede doel Hospice de Reiziger in Barendrecht.

De tocht is uitgegroeid tot een ware happening waaraan maximaal 180 motorfietsen (exclusief bijrijders) mee kunnen doen.Van de nieuwste racemotoren tot oldtime Harley’s; er rijdt van alles mee. De deelnemers zijn even zo divers: minimaal 25% van de motorrijders is vrouw en vaak zien we mooie combi’s zoals opa met kleinzoon, moeder met zoon, vader met dochter.
Er is een maximum gesteld in verband met de veiligheid, waardoor er jaarlijks helaas mensen teleurgesteld moeten worden. Sommige mensen kiezen er dan voor om samen op 1 motor mee te rijden zodat zij er toch bij kunnen zijn.

In deze Live “William en Marijke in gesprek met… “Exxact Barendrecht uitzending staat de muziekkeuze in het teken van de Highway 61 en Route 66 Americana music.

Exxact Live “William Vat in gesprek met…” is te beluisteren op donderdag 17 mei van 20 tot 21.30 uur op 106.4 in de ether en op 105.9 op de kabel en ook via www.exxact.nl