Winnie Hofland per direct als zelfstandige fractie in Gemeenteraad Barendrecht

Winnie Hofland (PvdA)
Winnie Hofland (PvdA)

Fractievoorzitter PvdA Barendrecht, Winnie Hofland, gaat per direct als zelfstandige fractie door in de Gemeenteraad Barendrecht.

Interne persoonlijke conflicten hebben fractievoorzitter Winnie Hofland doen besluiten niet langer deel uit te willen maken van de PvdA fractie Barendrecht. De samenwerking en communicatie binnen de partij liepen stroef, met als gevolg gebrek aan onderling vertrouwen.

“De sfeer binnen de partij zorgde ervoor dat de inhoud van de politiek op de tweede plaats kwam te staan en dat is niet waarvoor ik volksvertegenwoordiger ben geworden in Barendrecht”, aldus Winnie Hofland.

Na 2,5 jaar fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid Barendrecht gaat Winnie Hofland nu als zelfstandige fractie door in de gemeenteraad. Voorlopig onder de naam fractie Winnie Hofland. Op korte termijn wordt er een nieuwe lokale partij opgericht die waarschijnlijk de naam Burgerbelangen Barendrecht krijgt. Hiermee komt er een 2e lokale politieke partij in Barendrecht.

De nieuwe fractie “Winnie Hofland” zal ook in de resterende raadsperiode het door haar in 2018 ondertekende coalitieprogramma steunen. “De prettige samenwerking in de coalitie in de afgelopen 2,5 jaar heeft bijgedragen aan mooie resultaten voor onze inwoners. Daar zal ik mij ook de resterende raadsperiode voor in blijven zetten!”

De persoonlijke conflicten, die veel tijd en energie hebben gekost, laat Winnie Hofland graag achter zich. “vol energie en positiviteit richt ik mij op de toekomst van de gemeentepolitiek en zal ik mij blijven inzetten voor de belangen van onze inwoners.”

 

Lees ook:

Nieuwe fractievoorzitter PvdA Barendrecht en vertrek Winnie Hofland