Wisselend bewolkt en meeste tijd droog

Overdag is er een mix van zon en wolkenvelden. Een plaatselijke regenbui is niet geheel uitgesloten. In de middag schijnt de zon regelmatig en blijft het droog in het Rijnmondgebied. Het wordt circa 13 graden Celsius in Barendrecht en er gaat in de loop van de dag een matige westenwind (3 Beaufort) waaien.

Vanavond en in de nacht naar woensdag raakt het zwaarbewolkt, maar blijft het nog droog. De west-zuidwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. De temperatuur daalt naar een minimum van 7 graden Celsius. Morgen komt de maximumtemperatuur opnieuw rond 13 graden Celsius uit in Barendrecht. Het waait matig tot vrij krachtig uit het westen, windkracht 4 tot 5 Beaufort. De dag verloopt grotendeels bewolkt en met name in de middag en avond valt er van tijd tot tijd lichte regen. De beste kansen op zon zijn er aan het einde van de middag in Barendrecht.

Donderdag blijft het op een enkel buitje na droog en schijnt nu en dan de zon. Er waait een matige noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort) en het wordt hooguit 11 graden Celsius in Barendrecht. Vrijdag wordt een overwegend droge dag bij maxima rond 13 graden Celsius.

Zaterdag valt er regelmatig lichte regen en zien we de zon niet of nauwelijks, daarbij waait een matige tot vrij krachtige westenwind, windkracht 4 tot 5 Beaufort.

Met Pasen is er genoeg ruimte voor de zon, maar is het vooral op Eerste Paasdag winderig (windkracht 5 tot 6 Beaufort). Op beide Paasdagen kan er een lichte regenbui vallen in het Groene Hartgebied. Met middagtemperaturen rond een graad of 9 op Eerste Paasdag, tegen 13 normaal, is het zeer fris voor half april. Op Tweede Paasdag is het iets zachter met 11 graden Celsius, maar nog steeds 2 graden frisser dan normaal! De stevige noordwester is de veroorzaker van de te lage temperaturen!