Woensdag 24 februari in ‘Met Van Mill door de middag’ muziek maken, bomenkap Windpark Oude Maas en autorijschoolhouder

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Op woensdag 24 februari van 15:00 uur tot 17:00 uur praten we in ‘Met Van Mill door de middag’ met Annemarie Rijkée van Cultuurlokaal over muziek voor peuters, Rob Nijssen (Stichting Wind van Voren) en advocaat Peter de Lange over het kort geding tegen de bomenkap voor windpark Oude Maas en autorijschoolhouder Michel Smit.

Annemarie Rijkée, de muziekdocente van CultuurLocaal die gespecialiseerd is in muziekles voor kinderen tot zes jaar, heeft een programma ontwikkeld om kinderen via zoom les te geven. Nu live lessen niet mogelijk zijn, is dit een goede manier om kinderen toch, samen met vader of moeder, met muziek bezig te laten zijn. 

Begin deze week gingen Eneco en Renewable Energy Factory van start met de massale kap van 1014 bomen om plaats te maken voor Windpark Oude Maas (aan weerszijden van de Heinenoordtunnel tegenover het oude bruggenhoofd en de Oude Maas heuvel). Hier staan in totaal 5 windturbines met een hoogte van 187 meter gepland. Woensdagochtend bepaalt de civiele rechter of de kap van de 1014 bomen in Heinenoord moet stoppen. Rob Nijssen, voorzitter van Stichting Wind van Voren uit Barendrecht en advocaat Peter de Lange van het Barendrechtse advocatenkantoor Vos & De Lange Advocaten zijn te gast in de uitzending om hierover te praten. 

Dinsdagavond heeft minister president Rutte tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat contact beroepen weer aan het werk mogen. Hier vallen ook autorijscholen onder. Samen met Michel Smit van Autorijschool Carnisse uit Carnisselande kijken we naar de huidige situatie, de toekomst en de actie die de autorijscholen voeren. 

Deze aflevering beluisteren:

Met Van Mill door de middag Podcast (2020/2021) te beluisteren via Spotify, Google en ApplePodcast.

Andere edities, onderwerpen en gasten zijn hier te vinden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Exxact App (Android of Apple), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill