Woensdag 27 januari in ‘Met Van Mill door de middag’ Vogelbescherming, Zorgmies en Kinderburgemeester

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Woensdag 27 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur in ‘Met Van Mill door de middag’ Marieke Dijksman van de Vogelbescherming, Simone van der Veen over nieuw ZorgMies-kantoor en Kinderburgemeester Iglaas Adnaan met goed nieuws voor kinderen en jongeren. 

Op 29, 30 en 31 januari, is het weer zo ver: heel Nederland telt tuinvogels! Vogelbescherming Nederland organiseert dan de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling, al jaren een fenomeen in het laatste weekend van januari. Vorig jaar telden meer dan 90.000 mensen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Een record telling! Marieke Dijksman van de Vogelbescherming is te gast en vertelt hier alles over. 

Nederland telt 2,9 miljoen mensen van 65 jaar en ouder. Meer dan de helft van hen is alleenstaand en vaak eenzaam. Niemand hoeft eenzaam te zijn, is de overtuiging van ZorgMies Nederland. ZorgMies regio BAR is er voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. Als we ouder worden of als we er alleen voor staan, zijn dagelijkse klusjes soms niet meer zo eenvoudig. Dat geldt eveneens voor partners, kinderen en mantelzorgers. Een ZorgMies doet bijvoorbeeld boodschappen, kookt, helpt met huishoudelijk werk of werkt mee in de tuin. Simone van der Veen is gestart met ZorgMies voor de BAR-gemeente. Zij is te gast in de uitzending en vertelt hier alles over. 

Kinderburgemeester Iglaas Adnaan heeft nieuws voor kinderen en jongeren! Wat dit precies is vertelt zij in de uitzending. Verder praat de kinderburgemeester samen met Laura Baidenmann (Beleid en Ontwikkeling Maatschappelijke Zaken, BAR-Organisatie), over jongerenontmoetingsplaatsen (JOP). De gemeente wil samen met inwoners, jongeren en betrokkenen werken aan twee extra JOP locaties in Barendrecht. 

De uitzending beluisteren kan hier:


Als Podcast kun je de uitzending hier beluisteren: via Spotify of Apple Podcast.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Exxact App (Android of Apple), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill