Wolken en zon wisselen elkaar tijdens Pasen af

Vandaag verandert er zeer weinig aan het Barendrechtse weerbeeld ten opzichte van gisteren. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit het west-zuidwesten, later op de dag gaat de wind uit het westen waaien. Het wordt ongeveer 13 graden Celsius in Barendrecht. Vanavond neemt vanuit het westen de bewolking toe en gaat het tijdelijk licht regenen.

Zaterdag in de vroege ochtend wordt het weer droog en zijn er overdag flinke perioden met zon. De wind is westelijk, overdag geleidlijk noordwestelijk, matig kracht 4 Bft. Er is in de loop van de dag een kleine kans op een bui. Het wordt overdag zo’n 11 a 12 graden Celsius.

Eerste Paasdag is de zon vaker te zien, in de middag is er kans op een enkele bui en in de avond passeert er een actiever regengebied. Het is fris met hooguit 10 graden Celsius. Een matige noordwester maakt het daarbij voor het gevoel nog guurder, in het Rijnmondgebied waait de wind met een kracht van 4 a 5 Beaufort. De gevoelstemperatuur (windchill-temperatuur) zal daardoor rond een graad of 7 komen te liggen. In de loop van zondagmiddag wordt het geleidelijk iets rustiger.

De intensiefste regen valt op Eerste Paasdag in de avond. In de avond van Eerste Paasdag en in de daarop volgende nacht is ook de meeste windproductie (4, kortstondig 5 Beaufort) en kunnen er windvlagen tot 65 km./uur voorkomen in onze regio. Door de wind en de buien koelt het niet verder af dan 8 graden Celsius in het Rijnmondgebied.

Tweede Paasdag is er wisseling van wolken en zon met een kleine kans op een bui, pas in de avond neemt de buienactiviteit wat toe. Overdag staat er zwakke wind met in de middag een toenemende noordwesten wind kracht 4 Bft. De maxima komt uit op zo’n 10 graden Celsius.