Workshop voor plastisch chirurgen Erasmus MC bij Mobility Centre

In het Erasmus MC in Rotterdam kwamen donderdagmiddag 22 chirurgen uit Nederland bijeen. Na een theorie- en praktijkgedeelte over het zenuwstelsel van de arm, werden zij opgehaald door zes Volvo’s van Mobility Centre en naar het dealerbedrijf aan de Lubeck in Barendrecht gebracht.

Daar werden zij op het zonnige ‘dakterras’ ontvangen met een aangeklede borrel verzorgd door Restaurant & Winebar VINEUM. Vervolgens werd door de Volvo-dealer door middel van een presentatie de link gelegd tussen het zenuwstelsel van de mens en het ‘zenuwstelsel’ van de laatste Volvo modellen. Knooppunten die razendsnel met elkaar communiceren om zo gegevens uit te wisselen tussen de verschillende ‘organen’ in het netwerk van de auto. Aan de hand van filmpjesen animaties kregen zij beeld bij Volvo’s nieuwsteveiligheidssystemen en rijassistenten.

,,Het was een geslaagde middag”, volgens een aanwezige chirurg. ,,In het Erasmus MC hebben we geluisterd naar experts. Samen met hen mochten we het zenuwstelsel van de arm van een donor, die zijn lichaam aan de wetenschap ter beschikking heeft gesteld, bekijken. Je gaat dieper in op de theorie en praktijk en dit kun je weer doorvertalen naar je eigen praktijk.”
Zijn collega vult aan: ,,Tegenwoordig hebben we helaas steeds vaker met borstkankerpatiënten te maken. Ik vind het fijn om bijvoorbeeld een mooie borstconstructie te maken, maar ook vind ik handchirurgie erg uitdagend om te doen. Erg leuk hoe Volvo een verbinding maakt met ons werk.”

,,Voor de shuttle service werden onder andere vier Volvo’s uit de 90 serie ingezet. Bovendien was dit de ideale gelegenheid om reeds een tipje van de sluier op te lichten van Volvo’s allernieuwste model; de XC60. Dit model profiteert uiteraard van Volvo’s laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en staat vanaf deze zomer in onze showrooms. Daarnaast is Volvo’s volledig autonome auto volop in ontwikkeling. Vision 2020 staat voor onze doelstelling dat vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Dit streven vindt zijn oorsprong in onze filosofie waarbij we de mens centraal stellen”, aldus Christiaan van Hoogstraten, marketing Mobility Centre.